DENTAL TOKSİN UYGULAMALARI

Anasayfa DENTAL TOKSİN UYGULAMALARI

DENTAL TOKSİN UYGULAMALARI




Dental toksin uygulamaları özellikle son yıllarda diş hekimliği alanında; diş eti gülümsemesi olan hastalarda ise estetik amaçlı olarak diş sıkma problemi yaşayan hastalarımızda gece plaklarıyla beraber tedavi edici olarak, yapılabilmektedir.

Uygulamanın ham maddesi, Clostridium Botilinum adlı bakteriden elde edilen bir nörotoksindir. Dental Toksin tedavisinin etki süresi 4-6 ay civarındadır. Sanılanın aksine oldukça basit bir uygulaması olup uygulama süresi 10-15 dakikadır.

BOTOKSUN DİŞ HEKİMLİĞİNDE KULLANIM ALANLARI NELERDİR?

Diş gıcırdatma (bruksizm) veya diş sıkma ;özellikle geceleri uyurken istemsiz olarak gerçekleştirilen hareketlerdir. Bu hareketlerden kaynaklı olarak hastaların köşeli bir yüz görünümü olmakta ve bu durum estetik kaygı oluşturmaktadır. Yapılan enjeksiyon sonrası köşeler silinerek arzu edilen görüntü sağlanmış olur. Fakat diş hekimliğinde uygulanan masseter dental toksin enjeksiyonları daha ziyade diş dokuları ve eklem sistemini korumaya, hastalığı tedavi etmeye yöneliktir.

GummySmile (diş eti gülümsemesi); Eğer üst dudağın hiperaktivasyonu ile alakalı ise; tedavide dental toksin enjeksiyonları yapılarak üst dudak hiperaktivitesi kontrol altına alınır. Bu sayede kişiler estetik bir gülüş sağlanmış olur.